Ring oss idag +46 (0)8 623 18 80

Marval Blogg

Cybersäkerhet - 5 element för säkerhet

Ingen av oss kan verkligen ignorera sannolikheten att bli offer för cyberbrottslighet, vi måste ta detta seriöst. Hur minimera vi chanserna för cyberattacker? och hur minskar vi konsekvenserna ifall de skulle uppstå?

- Allt startar med oss
I de flesta fall är cyberattacker resultatet av mänskligt fel. Någon öppnade en länk eller laddade ner en felaktig applikation på sin jobbdator. Dessa händelser kan förebyggas om användarna utbildas och ofta påminns om organisationens policy för cybersäkerhet. Undervärdera inte vikten av informativ lärande där kunskapsartiklar är ett bra sätt att dela och distribuera tips på jobbet.

- Processer
Om saker alltid görs på ett specifikt och fördefinierat sätt, finnas det inte mycket utrymme för misstag. Genom att etablera och förstärka processer för cybersäkerhet kan vi göra saker rätt baserat på godkända och säkra steg.

- Teknik
Genom att automatisera uppgifter och systemuppdateringar sparar vi tid och ser också till att ingen kritisk uppgift glöms eller ignoreras och därmed äventyrar vi inte säkerheten. Marval MSM hjälper snabbt och enkelt till att identifiera potentiella risker, identifiera säkerhetsvarningar, prioritera uppgifter och eskalera incidenter till ansvarig.

- Förändring är viktigt
Gör av med utdaterade saker som hårdvara, programvara eller processer som inte tjänar ett syfte längre. Detta hjälper till att minska komplexiteten och öka synligheten i miljön samtidigt som potentiella risker elimineras.

-  Företagskultur
Att upprätthålla en säker arbetsmiljö är allas ansvar. Alla har en roll att spela och man måste inse och acceptera att säkerheten är första prioritet.

Kontakta Oss Se alla Artiklar

Oändliga möjligheter med Marval...

Oavsett dina önskemål har vi tekniken, kompetensen och arbetskraften för att uppnå dem.

Vi vet att du kan ha några frågor...

 • Beställ en
  Demonstration

  Upptäck fördelarna med att använda MSM, ett ärendehanteringssystem som är designat för att förbättra IT-tjänsternas kvalitet, öka kundnöjdheten och som sänker dina kostnader

 • Ladda
  Ner

  Här hittar du spännande och användbar information om ITSM

 • Marval Nordics
  Kundfallsstudier

  Ta del av hur andra använder Marval MSM för att lösa sina utmaningar inom IT Service Management

 • Kontakta
  Marval

  Kontakta oss för att diskutera dina servicebehov